Temelji za fit nevesto in ženina 

0
1080

Na vajin poročni dan bodita sijoča in izgledala očarljivo v vajinih poročnih oblekah. Temelji za fit nevesto in ženina so: Poskrbita za brezhibno telesno držo. Um podkrepita s čuječnostjo. Redno izvajajta dihalne vaje in vadbo ter uživajta obilico domače sezonske hrane. Vse skupaj se bo odražalo v vajinih nasmehih in izvrstnem počutju. 

4 temelji za fit izgled neveste in ženina

Elegantna telesna drža  

Pravilna in elegantna telesna drža telesa, še posebej ženske, je adut, ki si ga želi posedovati vsaka nevesta. Je simbol zdravja in vitalnosti. Trenutni trend, ki se dotika že mladih, je sključena drža in vratna grba, ki ji sledi še izbočen trebuh. Preprečite to tako, da, vsak dan naredite vsaj eno korekcijsko vajo za držo. Hkrati se boste začeli zavedati svoje drže čez dan, še posebej med sedenjem. Telo se bo kmalu prilagodilo novim razmeram, saj je še mlado. 

Temelji za fit nevesto in ženina – VAJA: Ena od takšnih vaj, ki je hkrati tudi zelo preprosta in kratka je ‘Angelček’. V roke vzamete šal in se postavite v pokončno držo. Dlani obrnete navzgor (proti stropu) in primete šal z obema rokama. Nato štejete glasno do deset, medtem ko z vso močjo vlečete šal tako nazaj kot vstran. Če ste vajo naredili učinkovito vam pričajo roke, ki se po končani vaji, ko odložite šal, začnejo same dvigovati od tal (občutek ‘angelskih kril’).

Odpihnite stres z enostavno dihalno vajo in meditacijo 

Verjetno je ni neveste ali tudi ženina, ki pred poroko ne bi bila malce pod stresom. Obstaja preprost način, kako ga lahko takoj omilimo ali mehanizem stresa celo ustavimo. Namreč, ko smo pod stresom, v strahu ali skrbeh, dihamo drugače. Takrat dihamo bolj plitvo, hitro in celo skozi usta. 

VAJA: Ko nas doleti stres, še najboljše pa redno, vsak dan deset minut, izvajate vajo. Če je možno se uležete na hrbet, podložite glavo in pokrčite kolena. Položite eno roko na trebuh in drugo na zgornji del prsnega koša. Vdihnete skozi nos v trebuh in si predstavljajte, kot da bi se vam tam napihnil balon. Pri tem zgornja roka miruje. Nato naredite dolg izdih, ki je daljši od vdiha. Lahko štejete vdih 1-2-3-4 in izdih 1-2-3-4-5-6 . Če vam pri izdihu zmanjka sape, izdihujete počasi skozi priprta usta, kot da bi hladili vročo juho. En dih. traja deset sekund. Naredite jih vsaj šest, da napolnite minuto. 

S čuječnostjo poskrbite za svoj um

Poleg dihalnih vaj ali skupaj z njimi si privoščite meditacijo ali čas čuječnosti. Med zgoraj opisano dihalno vajo dodajte še ‘trening’ vašega uma. To lahko preprosto storite tako, da med dihalno vajo, ko ste se nanjo že navadili, razmišljate, za kaj vse ste hvaležni ta dan. Vedno se nekaj najde, ki na obraz nariše nasmešek. Zdrav um pomeni zdravo telo. Dobro je, da umirite svoj um še pred poroko, saj se boste tako popolnoma povezali sami s seboj. Lažje boste vstopili v svoje novo,življenjsko poglavje, kjer bodo kraljevale vrline prilagajanja, razumevanja in ohranitve lastnega jaza.

Dihalno meditativne vaje izvajajte redno, saj imajo tako imele dolgoročne učinke.

Zdrav duh v zdravem telesu 

Začnita s pripravami  vsaj šest mesecev pred ‘usodnim dnem’.  Če niste ravno vešči telovadbe, začnite s hojo. Prvi mesec vsak dan naredite vsaj 10.000 korakov in potem to poskušajte še stopnjevati. Hoditev relativno hitrem tempu, okoli 100-110 korakov na minuto. To bo pospešilo poleg krvno-žilnega sistematudi limfni, ki telo čisti odvečnih toksinov in stranskih produktov metabolizma, ki se radi kopičijo v maščobnih celicah.

Hoji lahko dadate  intervale hitrega teka. To pomeni, da na primer 10 minut hodite (tempo 100-110 korakov na minuto), nato pa 1 minuto tečete hitro oziromai 3-5 minut počasi. Z intervali izzovete telo k večjim, boljšim spremembam.

Pred treningom vedno razgibate telo – vse glavne sklepe in tudi vadbo zaključite tako, ter dodate še nežne in dinamične raztezne vaje.

Poleg redne vadbe ne pozabite na uživanje zadostne tekočine vode in elektrolitov. Za optimalnejše delovanje limfe pijte mlačno vodo (ne mrzle), ki ji dodate še sok (pol) limone in občasno tudi ščepec himalajske ali nerafinirane soli.

Hkrati poskrbite še za zdravje vaših jeter. Zato se  tem času izogibajte določenim kombinacijam hrane. Skupaj ne jejte OH (ogljikovih hidratov, sladkorjev) in maščob. Omenjena makronutrienta imata namreč drugačen metabolizem presnove, zato se lahko kakovostno presnavlja le en, drugi pa obremenjuje telo ali se zato kopiči v njem. Takšni ‘zlovešča’ primeri so nekateri sladoledi, ki sokombinacija sladkorja in maščob, pa še nezdravih, piškoti in tudi kava z mlekom in sladkorjem. Torej, če uživate sladko hrano, naj le ta ne vsebuje maščob. 

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here