Top lokacija v Sloveniji za poroko v letu 2024

0
627
Poroka na skali, ANAJI D.O.O.
Poroka na skali, ANAJI D.O.O.

Zbirajta informacije o različnih mestih, kjer bi bil izvedljiv obred in vajino nepozabno slavje. Vsak naj poda predloge z razlogi zakaj se mu je kraj vtisnil v spomin. Bodita iskrena s svojimi željami in partnerju zaupajta navezanost na določen kraj in pojasnita zakaj je to top lokacija. Možnosti je ogromno, na primer v parku, na gradu, med vinogradi, ob morju ali jezeru na prostem, v skednju ali gostišču. Med njimi izberita tri favorite za obred in za slavje, s katerimi se oba strinjata. Sledi še finalni izbor, ki ga naredita na podlagi financ, letnega časa, odprtosti objekta, možnosti za izbran termin, kapacitet, dostopnosti. Izbrane tri lokacije večkrat obiščita in si predstavljajta potek dogodka. Pogovorita se z organizatorjem ali vodjem objekta o možnostih, nato pa pretehtajta vajino dokončno odločitev. Nekaj čudovitih lokacij vama predstavljamo. 

Čarobnost gorske pokrajine v osrčju Gorenjske

Cerklje na Gorenjskem so popolna izbira za poroko ali poročno slavje, bližina Kamniško-Savinjskih Alp, okolica obdana z osupljivo gorsko pokrajino. To nudi čudovite možnosti za slikovite poročne fotografije, ne glede na to, ali se odločite za idilično gorsko kuliso ali zeleno livado. Lokacija v bližini letališča je odlična izbira, če se takoj po poročnem slavju odpravita na medene tedne. Olajša tudi dostop gostom iz tujine. V okolici boste našla vrsto različnih restavracij in penzionov, ki nudijo odlično kulinariko. Ustvarita pristen poročni dan z drobnimi detajli in vključita priljubljene naravne materiale.

Popotovanje med oblaki lahko nadaljujeta tudi v Hotelu Rozka, stoji pod Krvavcem v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki je najvišja poročna lokacija v Sloveniji in vaju pričakuje v vseh letnih časih. Še posebej magična bo vajina zimska poroka v hotelu v alpskem stilu. Poročno fotografiranje izvedeta na Krvavcu, na katerega se odpravita z gondolo, najdrznejši svatje pa bodo odsmučali v dolino. Po čarobni poročni slovesnosti v objemu narave, se naslednje jutro razvajava z zajtrkom v hotelu in očarljivim razgledom na ljubljansko kotlino.

Pročna pravljica, HOTEL ROZKA
Pročna pravljica, HOTEL ROZKA

V osrčju osrednjeslovsnske vasice z bogato knjižno tradicijo

V Velikolaški deželi leži naselje Rašica, edinstvena lokacija za poroko na prostem, na sredini poti med Ljubljano in Kočevjem. Kraj tesno povezan s slovensko literarno zgodovino, v katerem so se rodili pisatelji, ki so postavili temelje slovenske književnosti, Trubar, Levstik in Stritar, je idealna izbira za par, ki želi združiti ljubezen do literarne umetnosti, tradicije in hkrati organizirati poročno slovesnost v mirnem okolju ob manjši rečici. Okolica ponuja nešteto priložnosti za čudovite poročne fotografije, v bližini gozdov in razprostranih travnikov.

Trubarjeva domačija je ena izmed značilnih poročnih lokacij v okolici Velikih Lašč, kjer se lahko sprehodita do cerkve ali lokacije poročne pogostitve. V spominsko sobo Trubarjeve domačije vaju med aprilom in oktobrom pospremi par krajevne Folklorne skupine v tradicionalni noši, v slabem vremenu pa se par poroči v galeriji Skedenj. Po obredu se lahko fotografirata v okolici domačije, kuliso popestrijo Trubarjeve vrtnice in kačji pastirji, prikupne kotičke za fotografiranje pa predstavljajo tudi elementi, kot so leseni mlin, breg Rašice in kozolec.

Trubarjev mlin z žago in skulpturo Sreče v ospredju, TRUBARJEVA DOMAČIJA NA RAŠICI, fotograf Boštjan Podlogar
Trubarjev mlin z žago in skulpturo Sreče v ospredju, TRUBARJEVA DOMAČIJA NA RAŠICI, fotograf Boštjan Podlogar

Kulinarično razvajanje ob vinski spremljavi v osrčju Istre

Obalno-kraška regija ponuja pravo paleto vrhunskega razvajanja ob ustvarjanju nepozabnih spominov na poročnem slavju. Istrska kulturna dediščina bo magičnega kulisa poročnega slavja. Regija je odlična kombinacija narave in tradicije. Znana po kakovostni žlahtni kapljici in odlični hrani, ki temelji na sezonskih domačih surovinah. Jedi so aromatične, pridih pa jim dodajo nepogrešljivi tartufi, sivka in sveža zelišča. Kot prilogo ali večerno jed postrezita tudi tradicionalno jed bobiči (mineštra iz koruznega zrnja). Na vinogradniško-oljkarskem posestvu Santomas, kjer lahko poskrbijo za vse obrede, si izrecita brezpogojno ljubezen. Obred se odvije znotraj kleti med lesenimi sodi, v degustacijskem prostoru ali v parku. Poročno fotografiranje opravita v bližnjih nasadih sončnic, med sivko, na sredozemskem zeliščnem vrtu ali v vinogradu. Kot darilo za vaše svate ter družice in priče podarite še košarico z istrskimi dobrotami.

Svečana postavitev na zunanji terasi, VINSKA KLET SANTOMAS, fotografinja Polona Krevatin Photography
Svečana postavitev na zunanji terasi, VINSKA KLET SANTOMAS, fotografinja Polona Krevatin Photography

Rustikalen ambient v idilični pokrajini Dolenjske

Na skupno pot vaju popelje nepozabna tišina narave, pestra kulinarična doživetja in vrhunska vina domačih vinarjev. Dolenjska je dom številnim prestižnim poročnim prizoriščem, in tudi kotičkov, ki jih predaja mehkoba naravnega ambienta, v katerih lahko ustvarita izjemno sproščeno poročno slavje. Pristna kombinacija podeželskega čara, tradicionalnih kozolcev in prelestne narave ustvarja Šentrupert privlačno lokacijo za pare. Gostilna Javornik se ponaša s t. i. Hišo druženja, namenjeno organizaciji raznovrstnih prireditev, tudi civilnega obreda in poročnega slavja.

Posebnost prostora je obsežen urejen vrt, prostoren kozolec ter dvorana s panoramskimi stenami. Okusna kulinarika je njihova posebnost, navdih črpajo iz bogate tradicije, kateri pridih daje krušna peč. Fotografu so v bližnji okolici na voljo številni elementi, s katerimi se lahko poigra pri ustvarjanju čarobnih posnetkov od kozolcev do slamnatih bal in vinskih sodov, pšeničnih polij, vinogradov in s travniškimi cvetlicami posutih stezic.

Poročno slavje, GOSTILNA JAVORNIK
Poročno slavje, GOSTILNA JAVORNIK

Romantika prepletena z mitom večne sreče v alpski pokrajini 

Podeželje Zgornje Savinjske doline bo navdušilo slehernega svata s pogostitvijo iz domačih specialitet od mesnin do solčavskega sirneka, ki lahko kraljujejo na bogato obloženih lesenih ploščah. Piko na i doda še med lokalnih pridelovalcev, saj dolgoletna tradicija v Savinjski dolini vključuje predano skrb in strast domačinov do čebelarstva. Kot posladek pa vključita na meni še ajdnek, okusno pogačo iz ajdovega testa, mletih orehov in medu.

Prikupno mestece Nazarje ob sotočju Drete in Savinje, se ponaša z Gradom Vrbovec, srednjeveškim lepotcem z razgledom na okoliške Kamniško-Savinjske Alpe. Sredi grajskega dvorišča ‘štrli’ visoka skala, katero so domačini poimenovali Hudičeva skala. Prisujejo ji prav posebno vražo – kdor se povzpne nanjo, naj bi bil za Hudiča neviden celo leto; kar je lahko tudi odlična točka za vajine vsakoletne obletnice poroke. Ti kraji so prava izbira za pare, ki sanjajo o avtentičnem alpskem doživetju, a na malce drugačen način. Tu se preteklost sreča s prihodnostjo – v nepozabnem okolju so zbrane pompozne dvorane gradu za poročni obred in slavje, samostan za cerkveno slovesnost ter perfektna grajska kulinarika. 

Poroka na skali, ANAJI D.O.O.
Poroka na skali, ANAJI D.O.O.

Čuten pohod po prestolnici do čudovitega okvira za poročno slavje

Na poročno slavje se pripeljita po Ljubljanici, izstopita na nabrežju v samem centru Ljubljane. Svatje vaju počakajo v vajinem najljubšem lokalu ob bregu Ljubljanice. Ko se okrepčate, se skupaj odpravite na naslednjo lokacijo. Ne pozabita pa pomahati romantičnemu simbolu slovenske pesniške zgodovine. Z elegantno notranjostjo in prestižno atmosfero bo vajine svate navdušila Festivalna dvorana. Njena arhitekturna zasnova in ambient ustvarita pravo mestno vzdušje v vrvežu prestolnice. Zaprta polkrožna stavba skriva fascinantno atrijsko dvorišče. Notranjost stavbe povezuje obodni hodnik, kar daje prostoru odprtost in razkošnost. Monumentalno stopnišče s Plečnikovimi stebri in okrasnimi skulpturami akademskega kiparja Frančiška Smerduja vodi v dvorano.

Postavitev je prilagodljiva, prostor je mogoče razdeliti na dva dela, ločiti pogostitev od sproščene zabave. Staro ljubljansko mestno jedro bo odlično ozadje vajinih fotografij. S fotografom se podajta po centru mesta in ujemita pridih mesnega življenja prepletenega z barvito arhitekturo v vajino zgodbo ljubezni. Pohodne poti do Rožnika in zelenice parka, urejene potke in znamenite lične ulične svetilke nudijo čudovit prostor za poročno fotografiranje, če bi si želela v vajine fotografije vnesti tudi nekaj narave.

Bridal fever wedding tribe, FESTIVALNA DVORANA
Bridal fever wedding tribe, FESTIVALNA DVORANA

Štajerska čarobnost obdana z zeleno in lila idilo

Štajerska regija vama ponuja neokrnjeno pokrajino z zelenimi griči, vinogradi, pristnimi gradovi in slikovitimi podeželskimi značilnostmi, kar ustvarja čarobno ozadje za poročne fotografije in idilično poetično vzdušje. Tradicionalne kulinarične dobrote, bo zaokrožila ponudba vrhunskih lokalnih vin, kar bo vajinim gostom zagotovila izjemno gastronomsko izkušnjo. Pod vznožjem Pohorja, v vznemirljivem okolju pohorskih gozdov, se lahko uresničijo vajine sanje. Druženje nadaljujeta v centru Maribora,  portretno fotografiranje  opravita ob Dravi. V okolici pa so vama blizu tudi prekrasni in fotogenični vinogradi. V samem centru Štajerske, le nekaj minut iz Maribora se razprostira resort Štajerska sivka.

Na obsežnem posestvu bosta lahko izkusila naravno idilo, oddaljeno od mestnega vrveža. Očarana bosta ob sprehodu skozi dišeče polje sivke, ki bo navdušilo  svate vseh generacij, ko se bodo izgubili v sivkinem labirintu. Hkrati pa bodo polja sivke čarobno ozadje vajinih poročnih utrinkov. Poleg sivke so na posestvu tudi nasadi rožmarina, brina, sibirskih borovnic, ki bodo zagotovo dodali prav posebno aromo vajinim poročnim sanjam. Gostom v zahvalo podarita izdelke, ki jih izdelujejo na posestvu iz sivke, aronije in sibirske borovnice.

Poroka v objemu sivke, ŠTAJERSKA SIVKA RESORT
Poroka v objemu sivke, ŠTAJERSKA SIVKA RESORT

Poročna idila med griči in vinogradi Dolenjske

Poiščita vajino poročno pravljico v zavetju Trške gore, kjer ljubitelje gurmanskih užitkov in domačih specialitet že vrsto let razveseljuje Gostilna Pugelj. S poudarkom na slovenski kulinariki in hišnih dobrotah poskrbijo za nepozabno razvajanje. Pogostitev je možna v notranjih prostorih, na pokriti terasi ali v šotoru, kjer se prepleta tradicija s sodobnim udobjem. Poleg tega nudijo možnost prenočitve ali rezervacije sob za priprave pred obredom ali za počitek po poroki. Civilni obred lahko izpeljeta na domačiji, kjer vama ponudijo možnost organizacije poročnega slavja v naravnem okolju. Pristno vzdušje ustvari fotografiranje na poljih pšenice ali med sončnicami, vendar je priporočljivo pridobiti dovoljenje lastnika zemljišča. Z obilico simbolike in kmečkim življenjem ter prostranimi razgledi na dolenjsko pokrajino vama bo ta vinorodna gorica, znana po cvičku, pričarala nepozabno izkušnjo. Če si želita mesten pridih, se podajta še v staro mestno jedro Novega mesta ali obiščita brezhibno urejen breg Krke z razkošnimi vrbami v Kostanjevici.

Poročno slavje, GOSTILNA PUGELJ
Poročno slavje, GOSTILNA PUGELJ

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here