TOP Story: Najina poročna zgodba

0
3245

Najino načrtovanje poroke se je po 3 letih zaroke začelo z moževim nakupom obleke. Slučajno je bil v trgovini, ko je bilo znižanje in pomislil je, da potrebuje novo obleko za svoje klavirske nastope. Je glasbenik in veliko nastopa, tako sam, kot s svojo Akustično skupino Artistik. Nato je pomislil, da bi to lahko bila tudi njegova poročna obleka! Vse ostalo se je odvijalo sproti. Moram reči, da je mož večino stvari organiziral sam, ravno obratno kot pri drugih parih, sva pač nekaj posebnega.  

Načrtovanje najine rajske poroke brez štirih sten

Ker sva točno vedela, kaj si želiva, nama načrtovanje ni povzročalo nobenih težav ali stresa, kot o tem poročajo mnogi pari. Ker sva začela z organizacijo že oktobra, poročila pa sva se 11. julija, je šlo vse zelo gladko.

Začela sva z izbiro lokacije. Od nekdaj sem si želela imeti poročni obred in slavje zunaj. Ker je mož glasbenik, je igral na mnogih poročnih lokacijah po Sloveniji. Najbolj ga je očaral Žagarjev mlin pri Novem mestu. Peljal me je na ogled in v lokacijo sem se takoj zaljubila. Vrbe do tal, potoček, mlin, mostički, lesen kozolec za zabavo brez štirih sten, rajsko. Lokacijo sva rezervirala in se dogovorila s cateringom As kulinarika s katerim sodelujejo. Catering je vrhunski in cenovno ugoden, prav tako so zelo profesionalni in prijazni.

Da se ne bi bilo treba voziti predaleč, sva izbrala cerkev v bližini, pa tudi svatje so se pripeljali iz vseh koncev Slovenije. Tako smo se z otrokoma vred odpeljali k župniku v Prečno, ki je blizu Žagarjevega mlina, kjer smo se dogovorili vse podrobnosti za izvedbo cerkvenega obreda,  kljub temu da nisva iz tistih koncev.

Svojo poročno obleko sem kupila že zelo zgodaj (oktobra) v Ateljeju Karizma v Ljubljani. Takoj sem vedela, da je prava. To je bila tudi prva in edina trgovina, kamor sem šla pomeriti obleke. Tam sem kupila še čevlje in nakit za v lase. Frizerja in make up sem rezervirala v Kočevju, kjer sem pred leti že bila in so me takrat lepo uredili za pričo na sestrini poroki. Odločila sva se, da bova imela koreografijo pri poročnem plesu, zato sva 4-krat obiskala plesno šolo Jasmin v Kočevju. Sledil je nakup prstanov v zlatarni Mohorič v Radovljici. Odločila sva se za belo zlato. 

Za bend sva bila že od nekdaj odločena, da ne želiva narodnozabavnega ansambla, ampak  da želiva bend, ki igra vse možne zvrsti ter ima predvsem dobrega moškega vokalistka. Ker je mož igral na enem izmed nastopov tudi s pevcem Gašperjem Rifljem, se je obrnil nanj in izvedel da ima svoj bend Mr. Jack, s katerim igrajo na porokah. Na podlagi enega posnetka, sva se odločila za njih. V cerkvi in na civilnem obredu, nama je igrala moževa Akustična skupina Artistik (za klavirjem ga je nadomestil njegov brat) s pevko Nežo Kirn, s katero tudi sodelujejo.

Dekoracijo in cvetje s poročnim šopkom, je izdelala Jagoda iz Shabby house, zelo ugodno in profesionalno. Želela sem preprosto dekoracijo z zelenjem in belimi vrtnicami.

Fotografinjo sva spoznala na prijateljevi poroki in že takrat sva vedela, da bo ona fotografirala tudi najino poroko. Pred poroko naju je z otrokoma slikala tudi na predporočnem fotografiranju. V video me je prepričal mož, češ da je vredno dati denar tudi za to. Ko si ga ogledam sedaj, bi mi bilo res zelo žal, če ga ne bi imela, saj je v videu ujet najlepši dan v mojem življenju in v kombinaciji s fotografijami obudi neprecenljive spomine. Pogledala sem ga že vsaj 30-krat. 

Poročni dan je potekal takole …

Marko je spal v naši hiši na Gorenjskem. Jaz sem bila z otrokoma v Kočevju pri starših. Zbudila sem se naspana, a sem bila živčna zaradi vremena. Julija so po navadi dnevi vroči in sončni, a tokrat je bilo ravno za ta dan zvečer napovedano neurje in plohe. Frizerja in make up sem imela ob 9.30, mami je medtem čuvala otroka. Ko sem se uredila, sta me brat in njegova punca peljala proti cerkvi. Marko je bil že od jutra na kraju poroke, kamor je pripeljal torto iz Kranja. To sva naročila pri Andrejina kuhinja v Kranju in sicer kozarčne kreme na stojalu, na vrhu pa majhno tortico za naju. Marko je uredil še smerokaze, se dogovoril z Artistik in snemalci za detajle, kje bo postavljen Photo booth in tako naprej. Ko sem se vozila v avtu do cerkve, sem bila presenetljivo mirna. Otroka sta se peljala s starši. Cerkveni obred je bil ob 16.00. Prispeli smo ob 15.55. Bratu sem rekla naj kar trobi, že par metrov prej, da bo Marko slišal in šel v cerkev. Želela sem si namreč, da me vidi šele pri oltarju. Brat mi je odprl vrata od avta, zunaj so stali prijatelji in družinski člani, fotografinja in snemalci so me slikali in snemali. Počutila sem se kot filmska zvezda, nepopisljiv občutek. Ven je prišel župnik in rekel, da je napočil čas. Ko so odšli vsi povabljeni v cerkev, me je oče prijel pod roko. Artistik so začeli igrati poročno koračnico. Vsi so stali in strmeli vame. Pred mano sta hodila najina sinčka Maj in Nel (4 in 1,5 let) ter nečakinja Iza (4 leta). Vsak je imel v roki belo košarico in v njej bele listke, ki so jih trosili pred mano. Saj ne vem koga so ljudje bolj gledali, njih ali mene. Res so bili luškani! Tam na koncu je stal on. Gledal me je tako kot prvi dan. Obred je potekal dobro uro, ob igranju zasedbe Artistik in petju odlične pevke Neže Kirn, je razmeroma hitro minilo.

Ko sva prišla ven, so naju zasipali z rižem in vrtnicami, nato smo odšli v avte in se odpravili na Žagarjev mlin. Tam je bila pred civilnim obredom pogostitev, midva pa sva se vmes slikala. Ob 18.00 se je začel obred in začelo je pršiti. Najprej bi morali imeti obred na polotočku pri mlinu, a so natakarji zaradi vremena opremo premaknili pod kozolec. Dejansko dež ni bil tako slaba stvar, saj je nastala takrat vrhunska fotografija ko hodiva z belim dežnikom proti matičarki. Ponovno ob spremljavi Artistik in moževe avtorske skladbe Romantic song. Matičarko Zlato Golob je Marko že prej spoznal, na isti lokaciji jo je videl že dva krat, ko je igral in takoj je vedel, da si jo želi imeti tudi na svoji poroki. Res je srčna oseba! Povedala je najino zgodbo, kot v čarobnem romanu. Ni šlo brez robčka, kljub temu da sem si govorila, da ne smem jokati. Artistik in Neža so spet pospremili civilni obred s čudovitimi skladbami. Ko sem že mislila, da je mojega smrkanja konec, je matičarka napovedala, da si želi Marko pokazati, kako me ima rad. Pa ne z govorjenjem. Usedel se je za klavir in mikrofon ter prvič v življenju javno zapel. Takrat sem planila v jok, matičarka pa me je povabila bližje h klavirju. Zapel in zaigral mi je pesem You are the reason od Calluma Scotta ob spremljavi Artistik. Ob koncu je dobil bučen aplavz in navdušenje vseh prisotnih. To je bilo res presenečenje in pol.

Po obredu je sledilo skupinsko slikanje, ki ni bilo predolgo. Sledila je juha, nato pa ob 20.30 prvi ples. Pred tem je na Elvisovo pesem Can’t help falling in love with you najin starejši sin Maj spontano na ples povabil svojo sestrično Izo. Za roko jo je odpeljal na plesišče in skupaj sta zaplesala cel ples. Tako sta dejansko otvorila plesišče. Mr. Jack, bend Gašperja Riflja, je vrhunsko v živo zaigral pesem Angels izvajalca Robbija Williamsa, ob katerem sva zaplesala najin prvi ples. Po tem so se nama pridružili še ostali. Po plesu smo imeli glavno jed, za kar sva izbrala ruski oziroma samopostrežni bar. Nato je sledil žur. Mislim, da sva se uspela usesti le za par minut, celo noč sva plesala, dobesedno. Enostavno so predobro igrali, da bi človek sedel. 🙂

Ob 23.00 sva imela torto, kozarčne kreme za svate in mini torto za naju na vrhu z enakim okusom. Želela sva netipično torto, svatje so med skladbo prižgali kresničke. Med rezanjem torte in sladkanjem, sva začela plesati, ljudje so kozarčne kreme pojedli kar stoje in razvil se je spontan ples. Ob polnoči je bil čaroben ognjemet, po tem pa žur do jutra. Prespala sva v zgornjem nadstropju kozolca, otroka pa v sosednji sobi s staršema. Naslednji dan nama je bilo žal samo to, da je tako hitro minilo, saj bi vse ponovila še enkrat. Za eno noč sva se odpravila v Rimske Toplice, otroka pa sta odšla z najinimi starši domov.

Na poročno potovanje v Grčijo

Čez 3 dni smo vsi štirje odrinili na poročno potovanje v Grčijo. Sprva smo nameravali z avtom na potovanje ob jadranski obali, naredili bi turo po obmorskih državah s postanki, toda zaradi zaprtih meja v pomladnih mesecih to ni bilo mogoče. Ker smo že rezervirali trajekt do Ancone in nazaj, smo se hitro odločili za potovanje v Grčijo. Le še rezervacija trajekta iz Benetk do tja je bila potrebna. Izbrali smo kabino, ker z otrokoma ne gre drugače, še dobro, da so na ladjah igralnice, da sta se malo zamotila. Škoda da je bil bazen zaradi epidemije zaprt. V Grčiji smo bili prve 4 nočitve na celinskem delu v čudoviti Pargi, iz katere sva imela prelep razgled na morje in sanjsko plažo. Dejansko je mož rezerviral nočitve v Pargi na dan izkrcanja na ladji, ko smo imeli nazaj internetno povezavo. 🙂 Po tem smo odpotovali na Lefkas za 10 nočitev, kar sva rezervirala še prej. Na poti na Lefkas smo šli tudi na reko Acheron, ki nas je s svojo čudovito barvo, spominja na našo Sočo, popolnoma prevzela. Na tej reki bi naj v Grški mitologiji bil vhod v Hadovo podzemlje. Plaže na Lefkasu so bile (kamorkoli smo šli) čudovite, toda brez vsakršne sence. Grška hrana je izjemno okusna, res nekje posebnega. Na nebu nisva videla vseh 16 dni niti enega oblačka, jih začneš že kar malo pogrešati. 🙂 Po 16 dneh smo se odpravili s trajektom proti Anconi. Spotoma obiskali še San Marino s čudovitima gradovoma, potem pa smo se odpravili proti domu. 

Poročni video delata z nami – poglejte ga tukaj!

Petra & Marko

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here