Trendi 2024 njegove poročne mode

0
352
Ženinova moda

Izbiranje moške poročne obleke začnita po tem ko določita slog vajine poroke. Okvirno 4 mesece pred načrtovanim datumom vajinega dne, naj tudi ženin začne z iskanjem poročnih oblačil. Obleko preizkusite 2 do 4 mesece prej. V tem času imate še dovolj časa za spremembo ali menjavo obleke. Krojač pa bo lahko uredil popravke v začrtanih okvirih. Ponovno pomerite vse elemente vašega izgleda še mesec pred datumom poroke – nadenite si hlače, srajco, suknjič, pripadajoče čevlje in nogavice, pas, metuljček/kravata, manšetni gumbi, dodajte vse detajle. Moška moda narekuje celoto.

Ženini najpogosteje izbirajo med ravnjo oblačenja dnevni frak, dnevni smoking ali elegantno temno obleko. Vedno bo obstajal del ženinov, ki bodo izbrali varen videz črne, »navy« ali sive obleke. Toda trendi napovedujejo, da lahko pričakujemo veliko manj sivine na obredih in veliko več barvnih odtenkov. Presenetljive barvne izbire za moške obleke bodo zlasti drzne modre, bordo in zimzelene barve. Te barve se lahko nekoliko uskladijo s poročno dekoracijo in vse skupaj zares povežejo.

Moška moda je lahko igra kontrastov

Ne gre le za kontrastni telovnik ali srajco v obleki. Trend narekuje, da celotno podobo čim bolj popestrite z enim svetlim detajlom. Izberete lahko čevlje v svetli barvi ali suknjič z izvirnim potiskom, poigrate se lahko z različnimi barvami zgornjega in spodnjega dela.

  • Teksturirane tkanine (žamet, tvid, velur) dodajo ženitnim oblekam globino, bogastvo in razkošen pridih.
  • Vzorčene tkanine (karirasti vzorci, črte, pepita vzorec) so odličen način za dodajanje vizualne zanimivosti.
  • Izraziti suknjiči (kovinski poudarki – zlata ali srebrna nit, bleščice – v črni barvi, vezenine – cvetlični motivi, zapleteni vzorci) pokažejo svoj osebni slog in naredijo nepozaben vtis, ki je prav tako lahko prefinjen in glamurozen.
  • Mešanje in ujemanje  kombinacij različnih barv, tekstur ali vzorcev za suknjič, hlače in telovnik omogoča osebno in edinstveno obleko, s katero dosežete prefinjen in sodoben kontrast.

NAMIG: Pri izbiri velikosti poročne obleke, sledite delu krojača. Ob obisku bo prilagajanje obleke označil z bucikami. Pri preizkušanju udobja pa test, ki ga uporabljajo krojači, naredite tudi v trgovini ali pri izposoji: Ko imate suknjič oblečen objamete bližnjega (zato je tudi priporočljivo, da imate spremstvo s seboj) in če čutite, da vas suknjič omejuje, je preozek. Dolžino in udobje hlač preizkusite v stoječem in sedečem položaju ter tudi v kombinaciji s čevlji.

Obleka izdelana po naročilu

Če v trgovini ali pri izposoji ne najdete popolnega oblačila, ki bi se do potankosti prilagajalo vaši postavi (dolžina rokavov, dolžina hlač, širina ramen, obseg pasu in prsi), ali želite edinstven sestav materialov, barv ali dodatkov, z naročilom obleke izdelane po meri naslovite vse te želje. Krojači vam lahko pokažejo nekaj vzorčnih oblek in materialov, da si pogledate tkanine, strukturo in barve. Nato sledi postopek naročila in izdelave, ki običajno poteka skozi 4–5 faz – jemanje mer, določitev modela, materialov in barv, nato sledi izbira podloge in drugih pomožnih materialov ter dodatkov, pomirjanje in prilagajanje ter dogovor za prevzem končne obleke.

Premišljeno izbrani materiali

Izberite kakovostne materiale in kose poročnih oblačil, saj se takšni materiali  lepše ukrojijo, naj gre za nakup obleke v trgovini ali naročilo pri krojaču. Manj se mečkajo, imajo daljšo obstojnost in jih tako lahko tudi dlje uporabljate za druge priložnosti. Moška moda je pogosto klasična in so zato lahko določeni kosi večkrat uporabljeni.

Ne bodite pozorni le na izbiro udobnih in lahkih materialov, ampak tudi na izbiro naravnih materialov, predvsem takšnih, ki dihajo s telesom (volna (merino), svila, viskoza in lan). Lan se sicer hitro mečka, vendar imate lahko s seboj v sobi, kjer se boste uredili za obrede, še prenosni parni likalnik in pred slavjem ali obredom na hitro izravnate gubice.

Čevlji in nogavice za celostno prefinjen izgled

Čeprav barvni trendi leta 2024 napovedujejo na splošno drznejše barve. Se je zaključila doba »norih nogavic«. Izberite nevtralne, enobarvne nogavice z ostrimi usnjenimi čevlji z vezalkami za bolj formalen videz in mokasine (z nogavicami ali brez njih) za nekoliko bolj ležeren videz. Višina nogavic naj zakrije gležnje in meča tudi ko sedite.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here