Trendi nevestinih poročnih oblek 2022

0
1076
Poročni atelje Vajina Romanca

Letos smo na sejmih in modnih pistah spremljali nadgradnjo trendov iz prejšnjih let, pojasnjuje Maja Plajh Kobale iz Poročnega ateljeja Vajina Romanca v Mariboru. Predvsem se bo v letu 2022 vse bleščalo. Kot smo vajeni iz prešnjih kolekcij, so svetleči elementi vedno pogosteje del poročne obleke.

Svetleči glamur

Za leto 2022 so oblikovalci pri omenjenih elementih prestopili iz diskretnega na očitno. Obleke so močno posejane z bleščicami, kamenčki, kristali in svetlečimi plastmi tila, na katerih se poigravajo različni vzorci; od pikic do vseh mogočih vzorcev navdihnjenih iz narave.

Pastelne barve

Kot že nekaj preteklih let, so pastelne barve poročnih oblek pravi hit. Ti mehki toni poudarjajo ženstvenost in nudijo netradicionalnim nevestam možnost, da upogibajo tradicijo tako, da v svoj poročni videz uvedejo drugačnost. Navajeni smo že različnih »nude« odtenkov. V letu 2022 bodo neveste izbirale tudi med bledo rožnatimi, plavimi in drugimi umirjenimi odtenki, ki so na prvi pogled komaj opazni.

Cvetlični motivi

To sezono bodo cvetlični motivi na nevestah izpostavili nežnost. Najsibodo to cvetlične čipke ali svetleči vzorci na tilu, kakor tudi 3D elementi. Navdih iz narave se kaže na vseh področjih, in sicer večje in bolj izstopajoče, kot prejšnje sezone.

Globoki V-izrezi

Trend, ki se razvija že nekaj let, se bo letos preselil še na ostale dele obleke. Od stranskih izrezov do visokih rezov oblek, kjer se lepo opazijo nevestine noge, ali globoko odprti hrbti. Izrezi so se uspešno prebili v modele poročnih oblek, pri čemer skoraj vsaka nova kolekcija te sezone ponuja vsaj en način, da pokaže delček kože. Dobra novica je, da trend izrezov na poročnih oblekah ponuja veliko možnosti za leto 2022 – lahko ste bolj drzne, ali malo manj, kolikor želite.

Snemljivi kosi in dvodelne obleke

Snemljivi kosi naj bi bili v naslednjih nekaj letih velik trend; obilica poročnih ogrinjal, nadkril in odstranljivih rokavov pa kaže prav na to. Včasih neveste po večerji zamenjajo obleko za mini in lahkotne obleke, da bi lažje preplesale noč. Za 2022 oblikovalci in blagovne znamke odpravljajo potrebo po drugi obleki. Namesto tega ponujajo obleke s snemljivimi kosi ali dvodelne obleke, ki lahko nevesto spremljajo od oltarja do plesišča.

Vidni stezniki

Tudi stezniki so v tej sezoni izrazito poudarjeni. Čeprav se ideja o nošenju steznika morda zdi zastarela, so stezniki pravzaprav precej pogosti, ko gre za poročne obleke, saj nudijo podporo prsnemu košu, poleg tega pa stisnejo pas. Do zdaj so bili predvsem funkcionalni in so bili pogosto skriti pod plastmi blaga. Toda v najnovejših kolekcijah bodo korzeti za poročne obleke narejeni tako, da bodo vidni. Pričakujte, da boste na mnogih poročnih oblekah leta 2022 našli podrobnosti, kot so stezniki z izpostavljenimi kostmi in navdahnjeni z modrčkom.

Bohemian

Boemska nevesta je neverjetno sproščena glede tega, kaj obleče na svoj poročni dan – želi si le izgledati sanjsko ter v obleki pokazati odsev svoje osebnosti. Naj to vključuje izreze, ki razgaljajo kožo, ponosno cvetlično krono, majico s kratkimi rokavi ali dolge široke rokave.

Spodnje perilo za poročni dan

Neveste največkrat uskladijo spodnje hlačke z barvo obleke, medtem ko se po aktualnih trendih priporoča perilo kožne barve. V kolikor so le-te zagotovo neopazne, pa rade pripravijo presenečenje za ženina. Zadnja leta so aktualne obleke z globokimi izrezi in odprtimi hrbti, pri katerih stezniki ne pridejo v poštev. V takem primeru je nevesta lahko gola, po potrebi se doda podložke. Obvezna podvezica največkrat dobi tradicionalno vlogo »something blue«.

Glamurozni, a udobni čevlji

Ne gre pretiravati z višino pete, še posebaj, če tega niste vajene. Dolžina obleke je prirejena primarnim čevljem. Pogosto neveste načrtujejo zelo visoke pete za obred in fotografiranje, kasneje pa se preobujejo v balerinke ali druge nizke čevlje, zaradi česar obleka postane predolga in jo je primorana cel čas držati v zrak, kar je obremenjujoče. Poročni čevlji naj bodo »udobni kot copati«, oblazinjeni prav iz vseh strani, da jih boste lahko nosile cel dan in še pozno v noč.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here