Trendi nevestinih poročnih oblek za 2024 

0
406
Poročna obleka

Mikro poroke in ‘pobegi’ (elopement) so imele velik trenutek v zadnjih letih. Vendar trendi nevestinih poročnih oblek in raziskave kažejo, da so se velike poroke vrnile in so večje kot kdaj koli prej, pove Maja Plajh Kobale iz Poročnega ateljeja Vajina Romanca v Mariboru, ki je prejel nagrado za obleko in salon leta 2023 na podelitvi Slovenian Wedding Awards. Glede na množico maksimalističnih videzov v kolekcijah 2024 je poročna moda pripravljena zadovoljiti povpraševanje po vrhunskih dizajnih.

Subtilno spuščen pas

Trend spuščenega pasu je leta 2024 v veliki meri dosegel poročno modo. Ta silhueta, ki je lepo združena s porastom izpostavljenih steznikov, deluje moderno in omogoča čudovito poudarjanje oblike, prav tako pa spominja na grajske obleke prejšnjih stoletij.

Tanke naramnice in odkrita ramena

Oblikovalci so dali sodoben pridih tradicionalni silhueti z odkritimi rameni in se odločili za tanke naramnice za razgaljene roke. Še posebej so nam všeč raznolike iteracije stilov; od dolgih rokavov do spuščenih naramnic in z biseri okrašenih trakov.

Ramena v slogu 80-ih

Ker ni nič nenavadnega, da se pretekli trendi pojavljajo v sodobni poročni modi, ni bilo presenečenje, ko smo za sezono 2024 videli ponovni pojav stila iz 80. let. Čeprav so oblikovalci izpostavljenim ramenom dali sodobni pridih, so uporabili izgled podložkov, ki so bili v modni v 80-ih.

Nežni barvni odtenki

Kot ponavljamo že zadnjih nekaj let, so barvite poročne obleke hit, ki ostaja. Še posebej to sezono se je veliko oblikovalcev odločilo za umirjene odtenke v odtenkih pastelnih roza, marelične, baby modre in različnih puder odtenkov. Medtem, ko klasična poročna bela zagotovo nikoli ne bo šla iz mode, pozdravljamo dejstvo, da je pastel v porastu.

Cvetlične aplikacije

Ponovno so kolekcije 2024 motiv cvetlic pokazale na sveže načine. Poseben izstopajoč trend je bila uporaba aplikacij za ustvarjanje edinstvenih 3D cvetličnih momentov, ki podajajo iluzijo živih cvetličnih motivov. Ti so lahko v isti barvi in teksturi kot poročna obleka ali pa se jo popestri z drugo.   

Dramatična nadkrila

Ker se danes veliko parov odloča za drugi (in tretji) outfit na svojih porokah, oblikovalci iščejo načine, kako ponuditi možnosti, ki nevestam omogočajo, da z eno obleko ustvarijo več presenečenj. Za tiste, ki želijo dramatično veličasten izgled le za del svoje poroke, nadkrilo nudi prilagodljivost za enostavno odstranjevanje plasti blaga in razkrivanje bolj prilegajoče se silhuete.

Obvladljiv maksimalizem

Prestižne blagovne znamke se niso zadržale in so uporabile kristale, aplikacije in vse bleščeče stvari pri ustvarjanju svojih osupljivih modelov. Ta občutek maksimalizma je popoln za neveste, ki verjamejo, da je več več. Čeprav bo minimalizem vedno imel svoje mesto v svetu poročne mode, je ena stvar gotova: leta 2024 ne bo manjkalo poročnega glamurja.

Kdaj začeti z iskanjem poročne obleke

Glede na vse večje povpraševanje in porast števila porok, je pri poročni obleki, kakor tudi pri ostalih poglavitnih storitvah vezanih na poročni dan, priporočljivo, da se z iskanjem obleke prične leto do 8 mesecev pred samim dogodkom. S tem se zagotovi razpoložljivost večjega števila oblek in odkljuka za nevesto najpomembnejši aspekt pri organizaciji poroke. Zadnje pomerjanje in finalne prilagoditve se izvedejo v tednu ali dveh pred samo poroko. Nemalokrat se namreč zgodi, da nevesta nenačrtno zaradi predporočne treme izgubi kak kilogram ali dva, zaradi česar potem obleka ne stoji kot ulita.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here