Ženinova poročna obleka

0
2376
Moška obleka


Izberite nenavadno barvno obleko, modni oblikovalci pravijo, naj bo to obleka, ki jo boste oblekli le na poročni dan, zato bodite drzni.

Modno pravilo je, da so vsi kosi obleke iz istega materiala. Če se boste odločili za smoking, naj bo narejen iz satena ali svile, v črni ali temno modri barvi. Bodite drzni in si priskrbite tudi frak, ki z daljšim hrbtnim delom poskrbi za še bolj eleganten videz.

Manj uradno urejeni ženini se boste odločili za tesno prilegajoče hlače in krajši suknjič. Lahko izberete tudi bolj drzne barve in vzorce, npr. rdeč karirast vzorec na sivi podlagi. Poleg si zagotovite tudi slamnati klobuk. Najbolj ponosni na svojo postavo izberite obleko, ki se vam bo tesno prilegala.


3 nepogrešljivi kosi oblačil za uradni del poročnega dne: dolge hlače, suknjič in telovnik.

Tisti najbolj trendovski se boste odločili za barve sezonskega cvetja, sploh če se pripravljate poroko poleti na prostem. Izberite nekoliko bolj senčen odtenek bele, svetlo sive, modre, pa tudi zelene ali rumene. Gumbi na suknjiču naj bodo dvoredni. Nekaj posebnega bo, če izberete karirast telovnik v kombinaciji z enobarvnim suknjičem.

Moška obleka

Ravno prava dolžina

Rokavi suknjiča naj segajo do zapestja ali manj, če želite, da se srajca vidi izpod rokavov približno 1,5 cm. Ženini se še vedno najpogosteje odločajo za belo strajico, ki pa naj ne bo preširoka.. Za zabavni del poroke lahko izberete modno majico, a le pri določenih sproščenih stilih poroke ali srajco s kratko privihanimi rokavi, v kateri boste sproščeni in privlačni. Če so hlače modnega ožjega kroja (npr. 16-18 cm) je najbolje, da segajo do gležnja oz. do roba čevlja. Dolžina hlač pri širši hlačnici (19-20 cm) je 1 cm nad peto ali do pete čevlja.

Namig
Na poročni dan imejte pripravljenih nekaj srajc, da se lahko večkrat preoblečete.

Barvne kombinacije

Moška obleka

Bolj rustikalen videz pričarate s karirastim vzorcem blaga oziroma motivi velikih kvadratov. Pazite pri izbiri sive barve, saj je bolj primerna za vsakdanjo službeno opravo, le če jo bo vaš stilist primerno dopolnil z dodatki v različnih barvah in celoto povezal z nevestino svečano obleko. Stilsko individualnost lahko izrazite tudi s svetlimi odtenki, bele ali krem barve, ki so primernejše v poletnih mesecih.  

Prijetni in udobni materiali

Materiali naj bodo lahkotni in naj se ne mečkajo. Obleke iz volne ali mešanice volne in svile ali viskoze so zelo prijetne na otip. Nekateri prisegajo na ekološke materiale, mešanice volne in poliestrskih vlaken iz recikliranih materialov. Material je lahko reliefen ali nekoliko svetleč.   

Moško spodnje perilo

Bodoči ženini poskrbite za udobno perilo. Spodnje hlače se morajo prilegati vašemu telesu, morebitno odvečno blago se ne sme videti pod obleko. Najpogosteje se odločajo moški za boksarice ali kratke spodnje hlače.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here