Trendi ženinovih poročnih oblek 2022

0
471
Moška obleka, SENS

Značilnost trenda za leto 2022 je, da ga v resnici ni. Oblačilo bodočega para je v duhu celotne poročne zgodbe in izbrane nepozabne lokacije. Tako je lahko moška obleka zelo tradicionalna ali povsem sproščena, pove Zlata Zavašnik, direktorica moške blagovne znamke SENS.

Tradicionalna poročna obleka

Tradicionalna obleka spominja na smoking, ki izraža visoko stopnjo formalnosti. V črni ali temno modri barvi, zraven je pripadajoča bela ali smetana srajca, telovnik in manšetni gumbi. Metuljček je črn ali bel oz. v smetanasti barvi ter lakasti ali sijajni čevlji.


Neformalna moška obleka lahko sproščenost pokaže s krojem in/ali z izbiro tkanine ter barve. Obleko definira sproščenost, ko se uporabijo detajli, ki niso klasični. Lahko gre za širšo ali samo drugače oblikovano fazono in ovratnik, našite žepe, več žepov, zadrge, barvne gumbnice, okrasne štepe in tkanine kot sta lan in eleganten jeans.

Trenutno je izredno zaželena sproščena obleka iz elegantnega jeansa, ki se večkrat kombinira z lesenimi dodatki in čevlji v barvi konjaka.

Kaj bodo izbirali drznejši moški

Zelo se je razširila paleta modrih odtenkov. Iskane so tudi svetle obleke iz naravnih tkanin, kot so lan, bombaž in hladna volna. Mečkanje pri lanu postaja manjši problem kot nekdaj. Ravno drznejši moški s tem nimajo težav, ker so osveščeni, kaj pomeni lan za počutje. Zato mečkanje sprejmejo kot lastnost, ki sodi k naravni tkanini. Sicer pa iščejo drznost tudi v krojih oblek, posebno v kombinaciji druge sijajne ali brokatne tkanine na ovratniku ali fazoni. Navdušijo jih tudi obleke, ki niso enobarvne. Želijo vidne ali zabrisane črte ali karo.

Dodatki za prefinjeno izpopolnjenost obleke

Nujen modni dodatek je telovnik, se posebej poleti, saj moški pogosto suknjič tudi sleče. In takrat pride do izraza urejenost pod njim. Od ostalih dodatkov Zavašnikova svetuje srajco z manšetnimi gumbi, ki so pri moškem svečanem stylingu pomemben dodatek. Lahko so srebrni, zlati ali pa leseni, v primeru ko ima ženin lesenega metuljčka ali kravato. Lahko so narejeni tudi iz enake tkanine kot je telovnik, metuljček ali kravata in tako še posebej poudarijo unikatnost dogodka in oblačila.
Pomemben dodatek je usnjeni pas v barvi čevljev ali pa smoking pas, če gre za klasičen styling. Lahko je črn ali narejen iz enake tkanine in barve kot je obleka. Veliko spremembo lahko naredite z ustreznim vzorčastim robčkom ali celo dvema, ki dopolnjujeta celotni izgled. Pri več stylingih, posebno retro videzu, bi dodala ne ročno, ampak žepno uro.

Estetska moška obutev in nogavice

Zavašnikova pri svojem profesionalnem delu večkrat opazi, da moški menijo, da imajo dovolj dobre čevlje že v omari. To jasno pove, da temu delu namenjajo premalo pozornosti. Sicer se obutev modernega moškega izbira na osnovi celotnega stylinga. Tudi tu je lahko izbor od črnega lakastega čevlja do belih superg. Praktično ni omejitev, gre le za celotno poročno zgodbo, ustrezne kombinacije in želje posameznika oz. para. Predvsem pa je v ospredju estetika, dober design, kakovostno usnje in izdelava. Nogavice naj se skladajo z barvo čevljev ali hlač.

Sodelujoči strokovnjaki:

Zlata Zavašnik

http://sens.si/o-nas/#trgovina

direktorica moške blagovne znamke SENS

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here