Uskladitev vinske spremljave z jedilnikom

0
339
Vinska spremljava poročnega slavja

Vinska karta naj bo usklajena z izbrano hrano za optimalno kombinacijo okusov. Ponudba kakovostnih vin ali posebnih koktajlov lahko dvigne kulinarično doživetje.

Za dobrodošlico goste na cocktail uri postrezita s privlačnimi koktejli tako alkoholnimi kot brezalkoholnimi. Poseben vtis bosta naredila s fontano iz šampanjca ali martinijev. Trenutno so priljubljeni koktejli in spritzi, kot so espresso martini, negroni, moscow mule, limoncello spritz, že prava klasika aperol spritz in hugo, gin toniki z različnimi okusi tonikov in okrasitvijo ter tradicionalne mimoze in beliniji.

Pravilno izbrana penina ima nedvomno pomembno vlogo v tako veličastni priložnosti kot je poroka. V Sloveniji obstaja obilica vinarjev, ki proizvajajo izvrstno penino. Odlična izbira vključuje penino rose, nekoliko sladkejša in penino brut, ki je nekoliko bolj suha penina.

Koliko steklenic in kozarcev naročiti

Število svatov / kozarci na osebo x število kozarcev (če se dotaka na 30 min) + 10 % viška (tako steklenic kot kozarcev)

Izbrana vinska karta

Glavna izbira za večerjo so nedvomno vina, ki bodo spremljala vse slovesne jedi. K mesnim izdelkom se lepo poda kraški teran, k svinjini modra frankinja, h kuhani govedini se priporoča vino zelen, k ribi rebula, ki se poleg refoška in merlota prileže tudi k pečenim jedem; za pljučno pečenko pa je odličen cabernet sauvignon. Ne pozabita na ljubitelje piva in dodajta še nekaj specialnih piv iz lokalne mikropivovarne. Za brezalkoholno ponudbo poleg vode (z in brez mehurčkov) ponudita naravne limonade z vajinim najljubšim okusom in osvežilne napitke na primer domači ledeni čaj, bezgov koktajl, borovničeva margarita ali peneči brezalkoholni koktejl iz vama najljubšega sadja.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here