Usmeritve za izbiro cvetja na poroki

0
568
Foto: Poročni šopki, Sabina Šegula, Akademija Cvetja
Foto: Poročni šopki, Sabina Šegula, Akademija Cvetja

Floristi bodo vašo podobo polepšati s cvetjem in dopolnili vaš videz in karakter. Nevestam, ki naročajo šopek, ustrezno svetujejo glede na želje in stil poroke ter tudi o možnostih dobave cvetja. Usmeritve za izbiro cvetja so različne, tak so tudi oblike zelo pestre. Lahko so okrogli šopki, kaskadni šopki itd. Možna je kombinacija, ki združi okroglo bazo s prevešajočimi dodatki in deluje bolj naravno, kot šopek nabran v vrtu.

Barvni trendi poročnega cvetja

Večne so nežne bele, smetanaste barve in so posledično vedno aktualne. Lahko bi rekli, da so zimzelena melodija, ki predstavlja tradicionalno poročno cvetje. Bela barva namreč simbolizira nedolžnost in tako je ta barvni trend vedno prisoten.

V letu 2023 bo poleg belega cvetja v šopku, kot dodatek še peščena barvna paleta. Peščeni odtenki so različno impregnirano zelenje, trave in okrasni trakovi. Trend uporabe suhega cvetja in trav se je pojavil v zadnjih letih, vendar je pomembno, da upoštevate možnost alergijskih reakcij. Kljub temu, da se vse suho cvetje in trave lahko poprši z lepilom v spreju, drobni suhi delci še vedno lahko povzročajo kašelj ali srbečico.

Ko se torej odločate za poročni šopek, vseeno predlagam sveže cvetje in zelenje, saj je poročni šopek simbolno najpomembnejša dekoracija, ki simbolizira novo življenje, ljubezen, začetek novega, svetuje dr. Sabina Šegula, specialistka poročne dekoracije.

Kontrasti pri izbiri cvetja

Nova kombinacija, ki se pojavlja je tako imenovana kombinacija svetlih tonov in nežnih materialov na eni strani ter robustnih temnih materialov, ki ustvarjajo pravi kontrast. Najizrazitejše pa se razvija trend naravno sezonsko cvetje in vegetativni stil, torej poročna dekoracija, ki posnema naravo, še doda dr. Sabina Šegula, master floral design, spec. poročne dekoracije.

Pomembno je, da se kombinira čim več različnih tekstur in struktur, saj so tako šopek in ostala poročna dekoracija bolj dinamični, zanimivi in unikatni.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here