V 11 korakih do prave poročne obleke

0
1299
Poročna obleka, foto: Sanja Despotović, Sanjas Visuals
 1. Določite višino denarnih sredstev namenjenih za poročno obleko. Predvidite tudi nekaj prostora za nepričakovane dodatke.
 2. Razmislite o dizajnu poročne obleke; razmišljajte izven svojih okvirov in bodite odprti za različne stile.
 3. Že 6–12 mesecev prej začnite z iskanjem poročne obleke.
 4. Obleke preizkusite v salonu in prisluhnite nasvetom strokovnjaka.
 5. Lahko se zgodi, da vas bo očarala že prva obleka in s tem ni nič narobe – zaupajte svojemu instinktu.
 6. Na preizkušanje se odpravite s prijateljicami, ki vam bodo iskreno povedale, če se vam obleka poda in zakaj.
 7. Preizkusite več različnih krojev oblek, tudi če vam na prvi pogled ni najbolj všeč, morda pa se vam bo ravno ta kroj najboljše podal na postavo.
 8. Naredite analizo primernih oblek doma, vzemite si dovolj časa. Primerjajte kroje, dolžine obleke, skladnost z vašo postavo, obliko dekolteja, barvne kombinacije ter temu pripadajočo ceno, ki ste jo pripravljeni plačati.
 9. Poročno obleko dopolnite z dodatki, ki bodo naredili obleko pisano na vašo kožo.
 10. Dogovorite se za zadnje popravke obleke teden dni pred poroko v salonu. Prinesite tudi ostale dodatke in čevlje, da vidite celoten poročni izgled. Po potrebi bo šivilja obleko še prilagodila v pasu, čez rame in prsi, ali po dolžini.
 11. Dogovorite se za datum in uro prevzema obleke v salonu ter trajanje izposoje (običajno se prevzame obleko v četrtek ali petek in vrača v ponedeljek). Čiščenje je pri najemu najpogosteje vključeno v ceno.

Kako uskladiti nevestino in ženinovo poročno obleko

Včasih so na poročni obleki ženina in neveste dodajali dodatke, ki so se ujemali z barvo dekoracije in cvetja na poroki. Ta trend se zadnja leta postopoma izgublja. Barvne kravate, metuljčki, pasovi in podobno, kar je po navadi dodal ženin (nevesta ima šopek), so bile zelo izstopajoče in niso doprinesle k eleganci ženina, pojasni Maja Plajh Kobale iz Poročnega ateljeja Vajina Romanca iz Maribora. Oblek ni potrebno posebej usklajevati; vsak naj izbere obleko, ki mu je najbolj všeč, ki se mu barvno najbolj poda in v kateri se bo najboljše počutil. Vse našteto se nehote izraža na obrazni mimiki; nevesta in ženin pa morata sijati.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here