Vajin odnos izražen skozi simboliko šopka

0
1274

Tradicija poročnega šopka sega v čas starih Grkov in Rimljanov, čeprav so takrat pravzaprav nosili v »šopku« zelišča in začimbe. Vonj šopka naj bi pregnal zle duhove, da bi par lahko živel srečno življenje, ki ga nikakršno zlo ne bi motilo. Hkrati je izbrani šopek iz začimb in zelišč simboliziral zvestobo in plodnost. V viktorijanski dobi so začeli uporabljati šopke, kot jih poznamo danes. Z izbiro rož so neveste sporočale svoja romantična čustva. Moderne neveste so danes pri izbiri bolj osredotočene na barvo in izgled cvetlic.

Neveste tudi ne izberejo vedno tradicionalnega šopka, saj so na voljo druge prav tako elegantne možnosti. Zanimivo kombinacijo lahko pričarate s posušenimi tropskimi cvetličnimi elementi ali nenavadnimi barvnimi kombinacijami. Če pa želite vnesti kanček tradicionalne simbolike, rožmarin in vrtnice, vezane skupaj, da tvorijo vozel poljuba, so pogosto viseli nad glavami zakoncev, da bi prinesli srečo in obilo ljubezni. Vozel poljuba lahko vpletete tudi v vaš šopek ali naglavni venček. Eleganten trend, ki se vrača so kaskadni šopki, ki so lahko tako pompozni, kot tudi nežni.

Šopek v katerega vpletete posebno simboliko vajinega odnosa lahko ostane tudi v vaših rokah. Za tradicionalen met šopka družicam, se v cvetličarni dogovorite, da vam pripravijo manjšo (in cenejšo) različico vašega šopka ali pripravite 1 šopek več v obliki, ki so ga nosile družice.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here