Začinita vajino poroko z unikatnimi elementi

0
137

Stolp iz kozarcev in tematski kotički

Elementi za popestritev poroke so lahko malenkosti ali pompozne kreacije, ki bodo goste osupnile. Predporočno uro izkoristita za (brezalkoholne in alkoholne) koktajle z barmanom, ki bo sprostila ozračje. Gosti se bodo med seboj lažje spoznavali, to pa bo naredilo vrhunsko atmosfero. Za najmlajše je lahko prisoten hladni sladoledni voz. Koktajle lahko zamenja stolp iz kozarcev penine ali dry martini stolp, s čemer lahko napovesta da se zabava začenja. Veliko potezo boste naredili z kava barom, kjer bo lahko vsak gost spil kofeinski ali brez kofeinski napitek ob svojem času. Za ‘wow-efekt’ pa lahko postrežeta z espresso maritiniji, ki zadnja leta kraljujejo po priljubljenosti in ravno tako vnesejo kanček ekstravagantnosti.

Med dogajanjem pocrkljala otroke, pa tudi ostale goste s slanim kotičkom (pokovka, pečen krompirček) okrašenim z veliko pisanega cvetja za naraven videz. Naj ne manjka polnočni topli prigrizek za vztrajne goste (burger snack, hot dog s različnimi polivkami, slane ali sladke palačinke, tortilje). Morda pa izbereta kar vajin najljubšo večerno pregreho, ki jo kuharski mojstri dovršeno pripravijo in postrežejo, ter tako z osebno noto zaokrožita kulinarično pogostitev. 

Prepustita fotografiranje vašim gostim

Polaroidni fotoaparat je še vedno enostavna pot za zbiranje spominov z retro rekviziti. Naredita unikaten »foto booth« s kopalno kadjo, okrašeno z baloni, v kateri se slikata z gosti. Ali pa pretirano opremita kotiček s cvetjem, fotografije bodo zagotovo barvite in božanske. S slogom poroke izberita rdečo nit »nekaj modrega«, vsak mora imeti nekaj modrega na fotografiji, kot je šal, očala, mornarska kapa, kozarec.

Detajli, ki bodo ustvarili nepozabno počutje gostov

Goste skozi dogodek usmerjajta, zato pripravita pozdravne in usmerjevalne table. Tudi to so lahko elementi za popestritev poroke, zato so lahko zabavni. Tudi zapis poteka poročnega dne pride prav. Velik vtis naredi pozdravni govor z nekaj besedami ob prihodu in zahvalni govor, ki je prav tako lahko kratek, ob odhodu. Pripravita kotiček, kjer gosti pustijo pečat prisotnosti, lahko je to stiliziran telefonski aparat, kjer pustijo glasovno sporočilo, podpis spominske knjige (plakata, odeje, fotografije z lepimi verzi), da bosta dogodka še dolga leta med obletnicami lahko spominjala.

Rekviziti, s katerimi se bodo gosti počutili še bolj povezani s poroko

  • Sončna očala za vsakega z vajinima inicialkama na strani, ki jih odnesejo domov za spomin.
  • Nekaj udobnih obuval za tiste z visokimi petkami, če se bodo želele preobuti.
  • Poroka na prostem se lahko odvija pod ogromnimi dežniki z nazobčanimi elegantnimi robovi, da zagotovita senco.  
  • Priskrbita za mokre brisačeke, če je poroka v času vročinskega vala, da se bodo vajini gosti z njimi ohladil.
  • Personalizirane darilne škatlice v barvah poroke za vsakega gosta z vajinima inicialkama. 
  • Jutranji zajtrk družinskih članov, prič in družic, ali tesnih prijateljev v skladnih nočnih srajčnih oblekah.

Izzovita otroško razigranost z igrami

Sproščen dogodek v naravi popestrita z igrami na trati, kot so sestavljanje velike jenge, ogromen šah, balinanje. Če sta umetniško navdahnjena in si želita za spomin slikarske umetnine, organizirajta slikanje na poroki. Nastavite platna in akrilne barve, da bodo otroci in tudi drugi gosti lahko naslikali vaju, aranžma, sebe ali svoj pogled na dogodek. Neštete zabavne igrice so dobrodošle za popestritev vzdušja, tudi »beer ping pong« na manjši mizi, z malimi žogicami z vajinima inicialkama pa ciljate kozarčke.

‘Bling bling’ okrasitev

Pompozen dogodek se mora bleščati! Dodajta svetlobne napise ali pozitivne napise na ogledalih (z njimi lahko tudi povečata prostor in izzoveta občutek neskončnosti). Ognjemet, iskrnice, čim več sveč, po možnosti na visokih podstavkih ali svečnikih, da ustvarita glamurozen efekt. Za vnos razposajene note in mladostnosti, pa lahko naročita svetlobne neonske napise.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here