Zahvale po poroki

0
5777
Zahvale po poroki
Zahvale po poroki

Poročno slavje je mimo, postala sta mož in žena ter svojo srečo delila z vsemi prisotnimi svati. Sedaj se spodobi, da se jim za to, da so vaju pospremili v zakon, tudi primerno zahvalita.

Personalizirane in praktične zahvale

Zahvale so običajno napisane in natisnjene v istem slogu kot vabila, lahko pa jih še bolj personalizirata.

Napišita svatovo ime, dodajta sladko opažanje iz vajinega poznanstva, šalo ali pripetljaj. Ker se zahvaljujeta tudi za poročno darilo, v zahvali omenita kaj bosta s tem darilom kupila (novo kuhinjo, otroški voziček, ipd.), če sta v dar prejela denar.

Kdaj je pravi čas

Po poroki vsakemu svatu pošljita zahvalo čim prej, v roku treh mesecev. Pošljita jih vsem svatom hkrati. Sporočilo naj bo osebno – omenita prejeto darilo. Lahko pošiljata kartice v slogu poroke z oblikovano prednjo stranjo in sporočilom na zadnji strani ali pa se odločita za obliko voščilnice. Dodajta tudi vajino skupno fotografijo in fotografije na katerih sta skupaj z naslovnikom.

Optimalen čas, da pošljeta ali osebno odneseta vajine zahvale, je od enega do dveh tednov po velikem dogodku; v primeru, da se takoj po poroki odpravljata na medene tedne, pa čim prej po povratku domov.

Druga možnost, ki je prav tako pogosta, pa so drobne pozornosti, ki jih mladoporočenca podarita že na samem slavju – navadno ta darilca gostinec ali poročni organizator še pred prihodom svatov na slavje lično postavi k pogrinjkom.

Izvirno darilce na koncu zabave

Priporočljivo je, da so pozornosti, ki jih poklanjata v zahvalo, praktične. Pripravita lahko manjša darilca kot je dišeče milo z vajinima imenoma, mogoče steklenico izbranega vina. V zahvali dodajta skupno poročno fotografijo ali pa izdelajta kar video, ki ga preko spleta delita z ostalimi.

Ob odhodu goste presenetita z izjemnim darilcem. Podarita ročno izdelana presenečenja: kozarčke domače marmelade, doma izdelane svečke s fantastičnimi dišavami, paketek slastnih in skrbno izbranih piškotov (ta običajno vsebuje med 0,3 in 0,5 kg peciva), kozarček medu lokalnega čebelarja, stekleničko hladno stiskanega olivnega olja, dišečo sivkino vrečko, cvetlični lonček s posebno rastlino, ki označuje vaju. To je lahko tudi začimbnica ali pa čili, ki prikazuje vajino začinjeno vezo. Pri poroki na plaži, podarita nekaj, kar bodo svatje lahko uporabili na plaži: natikače z vajinimi imeni, kozarce za osvežilen koktajl ali pribor za na pot v škatlici, v slogu vajine poroke. Lahko podarita nekaj, kar bo prišlo prav v vsakem domu: mehko toplo odejo, okrasni vzglavnik, pleten šal, umetniško sliko ali dekorativno podkev za popestritev belih sten.

Posebne zahvale

Posebej se zahvalita pričam s slavnostnim kosilom ali večerjo, pripravita fotografije v spomin ali pa jim kupite večje darilo, da se zahvalita za osebno oporo čez celoten proces priprav in poroke.

Prav tako je lepo, če se posebej spomnita tistih, ki so vama morebiti finančno (ali kako drugače) pomagali pri organizaciji vajinega posebnega dne.

Komu se morava zahvaliti po poroki?

  • vajinim staršem, ki vaju vedno podpirajo,
  • pričam in družicam, ki so vama pomagali pri oblikovanju tega dogodka,
  • matičarju in duhovniku, ki sta potrdila vajino večno zvezo,
  • vsem, ki so se udeležili fantovščine in dekliščine,
  • vsem svatom (tudi tistim, od katerih vama darila niso všeč, ali so na poroko zamudili),
  • poklicnemu organizatorju, ki je poskrbel, da je vse teklo kot po maslu,
  • gostiteljem oz. lastnikom/zaposlenim na lokaciji vajine poroke,
  • poročnim izvajalcem, se lahko zahvalite hkrati s plačilom za opravljene storitve in
  • tudi vsem ostalim, ki so vama kakor koli pomagali pred, med ali po poroki.

Ohranita spomin na svate tudi vidva

Na poročni svatbi si zagotovita knjigo gostov. Postavita jo na dobro vidno mesto, npr. na vhodu, na balkon, ob mizi s sladicami ali ob mizi s koktajli. Prosita animatorja ali glasbeno skupino, da svate večkrat opozorijo nanjo. Dovolita svatom, da pokažejo svojo domišljijo: na razpolago jim dajta pisala različnih barv. Lahko narišeta osnovno podobo vnaprej, npr. drevo, veliko hišo, ladjo, sonce, svatje pa naj pustijo svoj pečat z nenavadnim podpisom, prstnim odtisom, mislijo za vaju. Pripravita lesen okvir z imeni, kamor lahko svati pripnejo fotografijo, ki jo naredijo na licu mesta s polaroidnim fotoaparatom. Na zadnjo stran pa zapišejo smešen dogodek, ki ste ga doživeli skupaj.

zp8497586rq

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.