Zakaj je mladoporočence strah pred poroko

0
1899

Zakaj je mladoporočence strah pred poroko? Nekoč je bil zakon potreben. Par se je moral poročiti, da je lahko imel otroke.

Oglejte si video, kjer dr. Zoran Milivojević, transakcijski analitik in psihoterapevt, pojasnjuje, zakaj je bodoče mladoporočence strah pred poroko.

Danes se večina ljudi, ko se odloča o pomembnih življenjskih odločitvah, znajde v neki vrsti notranjega konflikta, na primer: ali naj imava otroka, ali res prav zdaj? Zelo velik problem zahodnjakov je, da imajo danes previsoke ali pa nerealne kriterije. Ko skozi nerealne kriterije gledate realnost, potem realnost ni tako lepa.

Trenutek poroke je trenutek, ko se ljudje podajo v nekaj, za kar mislijo, da bo trajalo do konca življenja. To je neke vrste odgovornost in neke vrste eksistencialna odločitev. Medtem ko statistike kažejo, da smo prav zaradi previsokih kriterijev vedno bolj narazen, vključno s starejšimi generacijami.

Nekoč je bil zakon potreben, par se je moral poročiti, da je lahko imel otroke. Če je nekdo umrl, je moral drugi čim prej najti nekoga drugega, da bi lahko preživel, na primer ženska z dvema otrokoma se je morala ponovno poročiti, ali pa je moški z dvema otrokoma moral najti novo ženo, ki je sprejela njegove otroke in rodila še nove.

Danes je zakon zasnovan na ljubezni, to pomeni, da se ljudje poročajo, ker so zaljubljeni, zato ker ljubijo in ostanejo v zakonu, vse dokler ljubijo, torej dokler je vse dovolj dobro. Vendar zaljubljenost velikokrat vodi v določeno razočaranje.

Sodelujoči strokovnjaki:

dr. Zoran Milivojević

http://milivojevic.info/

transakcijski analitičar in psihoterapevt

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here