Poročni dan brez treme

0
6084
Trema pred poroko

Bliža se nepozaben dogodek, za katerega si oba želita, da bo tekel brezhibno in očaral vajine svate. Napetost pred dogodkom ni nič nenavadnega. Predporočna trema lahko izvira iz sanj o poročni pravljici oziroma željah kako naj ta dan izgleda – sanje se morajo skladati s partnerjevimi, da sta zadovoljena oba. Veliko vlogo igrajo življenjska pričakovanja, ki naj bodo povedana in usklajena, ne le glede poroke, ampak tudi o ostalih ključnih življenjskih vprašanjih.

Omilita tremo že vnaprej

Poroka je čustven dogodek, kjer bodo vse oči uprte v vaju. Da bo vajin dan nepozaben, se že v fazi organizacije pogovorita o različnih elementih poroke. Najdita kompromis za vsako malenkost, naj vaju nič ne preseneti.

Sprejmita nasvete, a odločajta se sama 

Velikokrat starši poskrbijo za finančno plat, če ne celotne poroke, pa vsaj del nje. S tem si prisvojijo tudi pravico svetovanja in izbiranja določenih elementov poroke. Morda zato, ker nista doživela poroke po svojem okusu in želita, nezavedno in nenamerno, da bi vidva imela popoln poročni dan. A njihove sanje niso vedno podobne vašim, zato omejite vpliv staršev. Podajanje idej in pomoč je eno, končno odločitev pa naj prepustijo vama.  


Združita vajina mnenja, pustita pretekle izkušnje in zgradita vajino skupno življenjsko pot.

Iskrena in odprta komunikacija med vama

Predporočna trema lahko izvira iz odnosa med vama. Negotovost je lahko posledica izkušenj iz preteklih dogodkov, družinskih vzorcev, nerazčiščenih starih zamer, neizpolnjenih želja. Iskrena komunikacija med partnerjema je velikega pomena že od samega začetka zveze. To pomeni, da povesta drug drugemu, kaj vam je všeč, kaj ne in zakaj. Pomembno (se) je spraševati in spoznavati samega sebe in drug drugega. Bodita zvedava in se sprašujta vprašanja, kot so, kaj je za vas in za partnerja občutek ljubljenosti, kje bosta živela, koliko ali če sploh otrok si želita, kako jih bosta vzgajala, kaj pomeni nezvestoba, kakšen odnos bosta gojila s starši oziroma taščo in tastom itd. Bodita odprta za pogovor, poslušajta partnerjeva menja in z razumevanjem sprejmita pomisleke drugega.

Kako ohraniti dobro razmerje med partnerjema?
Dojemanje komunikacije, ljubljenosti ali spolnosti je za partnerja različno, to se zavedajta. Iz narave človeka izvira, da ženski daje občutek ljubljenosti komunikacija, da je slišana in razumljena. Moškemu daje občutek ljubljenosti spolnost, tako ve, da se mu je partnerka predala. Pogovarjajta se o tem, sprejmita razlike in potrebe posameznika. S tem se bosta zgradila odnos brez odtujevanja zaradi nepotešenih potreb posameznika in posledično zamer, ki nastanejo zaradi razlikovanja med spoloma.

Poroka je dan, ko vidva uživajta v vsakem trenutku, dovolita si uživati in se ne obremenjujta z gosti. Če bosta o nečem, česar si želita in česa si ne želita jasno izrazila mnenje v samem obdobju priprav, bo veliko večja verjetnost, da se bo zgodilo to, kar si želita zgodilo.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here