Tihi uničevalci partnerskih odnosov

0
783
Partnerski odnos in tihi uničevalci odnosov
Partnerski odnos in tihi uničevalci odnosov

Vsa partnerstva, zakoni se soočajo z velikimi ali manjšimi razlikami med partnerji, večjimi ali manjšimi konflikti, pričakovanji za partnerki odnos, včasih pravimi dramami. Razlika je, da se funkcionalna partnerja ali partnerja, ki to željo imata, pogovarjata in pogovarjata. Vse dokler problema ali zapleta ne rešita. Nefunkcionalna se problemu izogibata, ga ignorirata ter razrešujeta z odhodi, nasiljem, zasvojenostjo in podobnim.

V primeru tihih uničevalcev odnosov lahko govorimo o kar štirih velikih priložnostih in s tem povezanimi konflikti. V bistvu zajemajo vso partnersko problematiko in vedno zahtevajo nenehne pogovore in še enkrat pogovore.

Področje intime in spolnosti – njena kompatibilnost ali nekompatibilnost

Gre za čustvene vzgibe, ki jim telo sledi, ali pa telo sledi čustvenim senzacijam in vibracijam. Če teh ni, se vedno lahko zaplete. Včasih je lahko celo res, da tam, kjer je ljubezen, ni strasti, ali obratno, kjer je strast, ni ljubezni.

Tašča in tast oz. partnerjeva starša

Le partner, katerega starši morda nepravilno ali vsiljivo vstopajo v njuno partnerstvo, je lahko njun sogovornik, razpravljavec in posledično rešitelj ali pa ne-rešitelj konfliktov. Partner ima lahko še tako izpiljene komunikacijske veščine, a ne dovolj, da bi razreševal ali preprečil tašči ali tastu njuna nepravilna dejanja, ki vplivajo na partnerski odnos. In četudi mu to uspe, se lahko partnerju še vseeno zgodi bumerang učinek, ki bo vzpodbudil nerazumljivo branjenje svojih staršev.

Vzgoja otrok in partnerski odnos

Vsak vzgaja drugače, ker smo moški in ženske, ker smo očetje in matere. Vsak ima svoj stil in oba se morata vedoželjno naučiti od otrok, kako biti starša: kako biti emocionalno na voljo, biti konsistenten in predvidljiv.

Gre za velik skupek tehnikalij, ki jih mati uresničuje na drugačen način – s svojo nežnostjo in sočutjem, oče pa z iniciativo, drznostjo ter ustvarjalnostjo. Gre za različne stile in modrost, kako jih uresničiti na način matere in način očeta.

Družinski budget

Za kaj denar trošita, kako in kdaj in s kom ter zakaj – tudi tu so nujni nenehni kompromisi, dogovori, pogovori, kot so: kaj je komu pomembno, kaj ga vznemirja, kaj potrebuje. Gre za izjemno močne vzorce, ki jih vsakdo prinaša iz izvirnih družin. Kjer je npr. oče nosil denar, ali pa je bila mati vir dohodkov in je bil oče v tem podrejen; ali pa je oče budno bdel nad prehranjevanjem, pa je mati zapravljala; ali pa sta oba na veliko varčevala, ker je bilo nekoč za njune starše tak način najprimernejši. Vse to se lahko ponavlja pri potomcih, ne da bi imeli pravi (oprijemljiv) vzrok za to. Pomembno pa je te vzorce prepoznati in se o njih pogovarjati.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here