Izbira poročne hrane vključuje tudi izbiro pijače. Upoštevajta letni čas in mesec, v katerem se poročita, ter se s strokovnjaki posvetujta o tem, katera vrsta pijače/vina se dobro poda k določeni jedi.
Goste sprejmita z odličnim aperitivom. Poseben učinek in sprejem lahko naredijo privlačno pripravljeni barvni koktajli. Trenutno so v trendu aperol spritz, hugo, gin tonic, sangría, bellini.
Dobro izbrana penina je vsekakor del tako pomembnega slavja, kot je poroka. V Sloveniji imamo veliko vinarjev, ki izdelujejo odlično penino. Odlična izbiri sta, na primer, penina rose in penina brut.
Glavna izbira večera so seveda vina, ki bodo spremljala vse slavnostne jedi. K suhomesnatim izdelkom se lepo poda kraški teran, k svinjini modra frankinja, h kuhani govedini se prileže vino zelen, k pečeni pa rebula bagueri, refošk ali merlot, za pljučno pečenko pa je odličen cabernet sauvignon. Ne pozabita tudi na pivopivce. Dodajta še nekaj butičnih piv iz lokalne mikropivovarne.

K torti se prileže sladka penina ali sladka desertna vina, kot so sladki muškat, traminec ali sauvignon.